WellnessLounge 

Ekologisk & naturlig hårvård

 

Startsida   Ekologisk hårvård   Vibrationsträning    Infrabastu    Kontakt    MediStim

 

Efter att ha arbetat i 10 år med svåra exem pga alla starka kemikalier, lade jag mer eller mindre frisöryrket på hyllan. Under flera års tid sökte jag efter något annat att arbeta med men hittade inget som jag riktigt trivdes med.

Plötsligt trillade jag över kurser och information om ekologisk och naturlig hårvård. Givetvis lockade tanken att kunna syssla med det jag verkligen ville och här står jag nu, nöjd och glad! Jag älskar mitt yrke och lär mig hela tiden nya spännande saker om detta underbara alternativ - EKOLOGISK & NATURLIG HÅRVÅRD

 

 

Klippning - jag klipper dam, herr och barn. Klippning är för mig mycket viktigt, med en klippning som är tekniskt rätt utförd håller frisyren länge och är lättskött även när du själv ska fixa ditt hår.

 

Energiklippning - här pratar vi om en större behandling där jag börjar med en djup energimassage. Efter massagen klipps håret i ett speciellt system (fungerar till i stort sett alla frisyrer). Regelbunden energiklippning ger en friskare hårbotten och ett friskt hår. Det motverkar även håravfall och hårbottenproblem. Frisyrer som kräver att man skär eller effilerar håret kan inte energiklippas.

 

Naturfärg - jag använder olika örter när jag färgar håret. Den här färgen täcker gråa hår mycket bra och hållbarheten är oftast som kemisk färg. Det går inte att göra håret ljusare eftersom det behövs kemikalier för det men annars kan du få många olika nyanser, från svart till blont med eller utan röda inslag. När man jobbar med örter är resultatet olika från kund till kund. Färgen "jobbar" med den egna mineralbalansen i kroppen och det tar några dagar innan den rätta färgen syns i håret, jag brukar säga att färgen ska mogna.

 

Energimassage - det här är en massage som jag använder när jag gör energiklippning och när jag färgar håret med örter. Mycket omtyckt och avslappnande och något som alla borde testa någon gång. Jag använder mig av den även när kunder vill ha hjälp med hårbottenproblem och håravfall. Oftast kombinerar jag då massagen med olika örtavkok(som inte ger färg) och/eller utrensningskurer som är individuellt utvalda beroende på vad jag och kunden vill ha för resultat. 

 

Jag använder endast ekologiska och naturliga produkter även vid styling. Produktserien som jag har på salongen kommer från Dermanord som är ett svenskt företag. Jag använder även rasullera, alger, egentillverkad vax mm.

 

 

Är det dags att tänka om? För din egen hälsas skull men även för vårt vattens skull, alla kemikalier hamnar ju där till slut. Tyvärr går det inte att rena helt med ganska taskiga följder för vår miljö...

 

VÄLKOMMEN ATT BESTÄLLA TID!